Gebruikte servers bij ServerZaak - Een milieubewuste keuze

Gebruikte servers bij ServerZaak - Een milieubewuste keuze

Introductie: Wist je dat de productie van een nieuwe server maar liefst 500 kg CO2 genereert? Dat is een indrukwekkende hoeveelheid die een aanzienlijke impact heeft op het milieu. Bij ServerZaak maken we bewust de keuze voor duurzaamheid door gebruikte servers aan te bieden. Laten we eens inzoomen op deze opvallende CO2-uitstoot en waarom het overslaan ervan een groenere keuze is.

De Milieukosten van Nieuwe Servers: De productie van nieuwe servers vereist grondstoffen, energie en transport, wat samen resulteert in een aanzienlijke CO2-voetafdruk. Stel je voor, één server genereert ongeveer 500 kg CO2, wat vergelijkbaar is met de uitstoot van een kleine auto die ongeveer 250 liter benzine verbruikt. Dat is een indrukwekkende hoeveelheid, en bedenk dan dat dit slechts één server is.

Het Groene Alternatief: Gebruikte Servers: Door te kiezen voor gebruikte servers slaan we dit productieproces over. Geen nieuwe grondstoffen, geen energie-intensieve fabricage, en geen extra CO2-uitstoot. Het is als het vermijden van de uitstoot van die kleine auto, keer op keer, met elke gebruikte server die we aanbieden.

Duurzaamheid bij ServerZaak: Bij ServerZaak zien we duurzaamheid niet alleen als een trend, maar als een verantwoordelijkheid. Onze refurbished servers ondergaan strenge tests om ervoor te zorgen dat ze aan hoge normen voldoen, zonder de extra belasting van nieuwe productie. Zo kunnen bedrijven niet alleen profiteren van hoogwaardige IT-prestaties, maar ook bijdragen aan een groenere planeet.

Kwaliteit Die Staat als een Huis: Een veelvoorkomend misverstand over gebruikte servers is dat ze minder kwaliteit zouden bieden. Niets is minder waar. Bij ServerZaak leggen we de lat hoog. Onze gebruikte servers worden zorgvuldig geselecteerd en ondergaan uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat ze niet alleen voldoen aan, maar vaak zelfs de verwachtingen overtreffen.

Performance Die Je Verwachtingen Overstijgt: Niet alleen is de kwaliteit top, maar ook de prestaties. Onze gebruikte servers leveren dezelfde betrouwbaarheid en snelheid als hun gloednieuwe tegenhangers. Of je nu een start-up bent die net begint of een gevestigd bedrijf dat groeit, ServerZaak biedt de IT-oplossingen die je nodig hebt.

Flexibiliteit in Configuratie: Bij ServerZaak geloven we in keuzevrijheid. Onze webshop biedt de mogelijkheid om servers naar wens samen te stellen via onze Configure-to-Order (CTO) optie. Zo krijg je precies de configuratie die bij jouw bedrijf past, zonder onnodige extra's.

Snelle Levering en Gratis Verzending: Bestel je voor 13:00, dan verzenden wij jouw server dezelfde dag nog. En het wordt nog beter - bestellingen van €50,- en meer worden gratis verzonden binnen Nederland. Bij ServerZaak streven we ernaar om jouw IT-infrastructuur snel en kostenefficiënt te upgraden.

Conclusie: Kiezen voor gebruikte servers en serveronderdelen is niet alleen een slimme zakelijke zet, maar ook een milieubewuste beslissing. ServerZaak staat klaar om je te voorzien van hoogwaardige, duurzame oplossingen die passen bij jouw behoeften en budget. Maak de overstap naar duurzame IT met ServerZaak!