ServerZaak als uw IT Asset Disposition - ITAD partner

IT Asset Disposition (ITAD) op Maat bij ServerZaak

Heeft jouw bedrijf oude hardware die veilig en verantwoord moet worden afgevoerd? Bij ServerZaak zijn we gespecialiseerd in IT Asset Disposition (ITAD), waarbij we een gedetailleerd plan opstellen om je IT-apparatuur op een veilige en duurzame manier te verwijderen.

Wat is IT Asset Disposition (ITAD)?

IT Asset Disposition, kortweg ITAD genoemd, is als een routekaart voor het verantwoord afvoeren van IT-apparatuur. Het omvat het overzichtelijk inventariseren van de hardware, veilig transport, het verwijderen van gevoelige data en het bepalen van de juiste verwerkingsmethode voor de hardware.

 

Onze RE-trajecten: Refurbishing, Re-use en Recycling

Bij ServerZaak hanteren we drie verschillende RE-trajecten: Refurbishing, Re-use en Recycling. Met Refurbishing wordt het product grondig nagekeken, getest en indien nodig geüpgraded voordat het opnieuw wordt verkocht. Re-use betekent dat het product in zijn huidige staat wordt verkocht of gedoneerd, zolang het nog functioneel is. Recycling houdt in dat het product wordt gedemonteerd en verantwoord wordt afgevoerd naar onze recyclingpartner.

 

Veilige Data Vernietiging

Bij ServerZaak bieden we verschillende methoden voor het vernietigen van data, inclusief:

 • Data erasure met erkende certificaten: We gebruiken professionele software (YouWipe) waarmee we elke gewiste datadrager voorzien van een wettelijk erkend certificaat op serienummerbasis. Deze certificaten zijn erkend door instanties zoals de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wij zijn officieel YouWipe partner, wat de betrouwbaarheid van onze datawiping-processen waarborgt. Bekijk ons Certificate of Verification voor meer informatie.

 • Data erasure met niet erkende certificaten: Dezelfde methoden worden gebruikt als bij erkende certificaten, maar de certificaten zijn niet officieel erkend, wat de kosten aanzienlijk verlaagt.

 • Shredding: In sommige gevallen kan het nodig zijn om een datadrager te shredderen, waarbij deze fysiek tot kleine stukjes wordt verwerkt. U ontvangt per serienummer een certificaat en foto's als bewijs van vernietiging.

NATO National Cyber Security Centre Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst ADISA Bundesamt für Sicherheit in der Informatietechnik TUV Saarland Traficom Common Criteria

 

Ons ITAD Proces

Bij ServerZaak verloopt het ITAD-proces als volgt:

 1. Inventarisatie: Je geeft aan welke apparatuur je wilt afvoeren met gedetailleerde informatie zoals typenummers en configuraties.

 2. Voorstel: Op basis van jouw gegevens stellen wij een passend voorstel op.

 3. Ophalen: We maken een afspraak om de artikelen op te halen en nemen een inkoopverklaring mee met de gemaakte afspraken.

 4. Datawiping: Datadragers worden veilig gewist volgens de door jou gekozen methode.

 5. Documentatie: Alle hardware wordt geïnventariseerd en gedocumenteerd, inclusief serienummers en modelnummers.

 6. RE-Doel Bepaling: Op basis van de restwaarde wordt bepaald welk RE-traject wordt gevolgd.

 7. Rapportage: Je ontvangt gedetailleerde rapporten en eventuele erasure-certificaten.

 8. Verwerking: De goederen worden ingezet voor het gekozen RE-doel.

 

Bij ServerZaak zorgen we voor een naadloze en veilige ITAD-ervaring. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen bij het verantwoord afvoeren van IT-apparatuur.

 

 

ITAD Process