Over Ons

ServerZaak PandIn de snel evoluerende wereld van technologie en IT is er een bedrijf dat niet alleen de nieuwste hardware levert, maar ook een groenere planeet nastreeft. Welkom bij ServerZaak, opgericht door de ervaren IT-professionals Ivar Kramer en Jeroen Raasing, met gezamenlijk meer dan 50 jaar expertise in de IT-sector. Onze missie begon in 2018, gedreven door de overtuiging dat IT niet alleen innovatief, maar ook milieuvriendelijk kan zijn.

Bij ServerZaak zijn we trots op onze rol als pioniers in duurzame IT-oplossingen. We hebben ons gecommitteerd aan het verminderen van de ecologische voetafdruk door te focussen op refurbished hardware. Het produceren van een nieuwe server resulteert al snel in een CO2-uitstoot van 500 kg. Door hoogwaardige gebruikte hardware te selecteren en te herstellen, slaan we dit productieproces over en verminderen we de milieu-impact drastisch. Maar dat is niet het enige; we gaan verder door gerecycled inpakmateriaal te gebruiken, waarbij verpakkingen van ontvangen zendingen worden omgezet in opvulmateriaal met behulp van onze eigen kartonshredder. Hierdoor minimaliseren we afval en geven we materialen een tweede leven.

Onze toewijding aan duurzaamheid gaat hand in hand met onze inzet voor klanttevredenheid. We begrijpen dat IT-oplossingen niet alleen betrouwbaar en efficiënt moeten zijn, maar ook naadloos moeten aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Onze ervaren IT-professionals staan klaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden, of u nu een kleine ondernemer bent die een enkele server nodig heeft of een bedrijf met complexe IT-vereisten.

Onze reis begon bescheiden, met een paar bestellingen op aanvraag vanuit een zolderkamer. Maar dankzij onze klantgerichte aanpak groeiden we snel. Van een garagebox van 8m² naar een ruim bedrijfspand van ca. 500m², met een werkplaats, kantoorruimte en een volledig ingericht magazijn, hebben we bewezen dat onze aanpak werkt. We zijn er trots op dat we nu wereldwijd zaken doen, van Nederland en de EU tot bedrijven buiten Europa en zelfs in Azië. Onze uitgebreide ervaring en internationale netwerk stellen ons in staat om vrijwel alle gewenste hardware te leveren, waarbij elke eenheid zorgvuldig wordt geselecteerd, nagekeken, schoongemaakt en indien nodig gerepareerd voordat deze bij onze klanten terechtkomt.

Onze inzet voor klanttevredenheid wordt weerspiegeld in de vele reviews die we hebben verzameld op Google en Tweakers, met een indrukwekkend gemiddelde van 5 sterren. Deze positieve beoordelingen zijn het bewijs van onze toewijding aan uitmuntendheid en de hoge normen die we hanteren bij elk aspect van ons bedrijf.

Bij ServerZaak gaat ons engagement voor duurzaamheid verder dan alleen het leveren van milieuvriendelijke IT-oplossingen. Wij begrijpen dat verantwoordelijkheid nemen voor uw IT-afval net zo cruciaal is als het leveren van hoogwaardige hardware. Daarom bieden wij IT Asset Disposition (ITAD) diensten van de hoogste kwaliteit.

Onze ITAD-service omvat het veilig en verantwoord afvoeren van hardware en het vernietigen van gevoelige data. Wij halen de hardware op met ons eigen vervoer, waarbij alles volgens strikte richtlijnen wordt vastgelegd en opgeslagen. Als onderdeel van ons duurzaamheidsinitiatief wordt alle afgevoerde hardware gerecycled op een milieuvriendelijke manier.

Bovendien begrijpen we het belang van veilige datavernietiging in een tijd waarin gegevensbeveiliging essentieel is. Onze gecertificeerde data vernietiging garandeert dat gevoelige informatie volgens de hoogste standaarden wordt vernietigd, zodat u gemoedsrust kunt hebben.

Bij ServerZaak geloven we dat technologie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Wij zijn niet alleen leveranciers van IT-oplossingen; we zijn partners in uw groei en succes. Ontdek het verschil van werken met ervaren IT-professionals die niet alleen geven om uw behoeften, maar ook om de planeet. Kies voor ervaring, kies voor klanttevredenheid, kies voor duurzaamheid. Kies voor ServerZaak. Uw IT-reis begint hier.

Bekijk ook eens de beelden van ons item in het RTL-Z Programma How it's Done: ServerZaak in How it's Done