Misschien heeft u nog oude servers en/of server onderdelen liggen waarvan u niet weet wat er mee te doen. Op zolder, in de kelder, in opslag of het ligt nog steeds tegen hoge kosten in een datacenter.

Wij bij ServerZaak kunnen er misschien nog wel iets mee. Biedt daarom uw servers en parts aan. Wij komen het bij u ophalen. U bent van uw overbodige hardware af en krijgt er nog iets voor terug ook. Tegelijk helpt u ook mee met het ontlasten van de milieu vervuiling.

 

Wat moet u doen?

Stuur een email naar inkoop@serverzaak.nl met daarin het volgende:

  1. Een duidelijke omschrijving van de producten die u wilt aanbieden
  2. Het liefst met duidelijke foto's
  3. Het liefst met serienummers en/of service tags
  4. Wat uw richtprijs is voor de producten

Wij streven er naar om binnen 24 uur bij u terug te komen met een bod.

 

Hoe gaan wij te werk?

  • U biedt uw servers en/of onderdelen aan
  • Wij maken een schatting van de waarde en doen u een bod
  • Wij inventariseren en testen de geleverde producten en u krijgt betaald.
    Bij defecten, missende producten of juist extra waarde kan het bod wijzigen. Bij een hogere of lagere waarde nemen wij contact met u op dit te bespreken.
  • Wij betalen u en de koop is rond.

 

Data safety en Milieu

Bij ServerZaak zijn wij ons bewust van het belang van data safety en werken wij volgens een strak schema om uw data op een veilige manier te vernietigen. Zo bent u zeker dat uw gevoelige data niet op straat komt te liggen.

Wanneer wij datadragers ontvangen worden deze bij binnenkomst, zo snel mogelijk verwijderd en opgeslagen in een afgesloten ruimte.
Deze drives worden vervolgens met speciale software gewist. Erasure Certificaten worden per serienummer opgeslagen en indien gewenst naar u gemaild. Wij maken gebruik van verschillende software pakketten waarbij de één wettelijk erkende certificaten uitgeeft (AVG proof) en de ander certificaten uitgeeft welke niet wettelijk erkend worden. De reden hiervoor is dat er een aanzienlijk prijsverschil tussen deze 2 certificaten zit. De werkelijke methode voor wissen van de data is in beide gevallen hetzelfde dus de keuze voor u is alleen o te bepalen of u het AVG-proof wilt kunnen aantonen dat uw data gewist is.

Wij werken samen met een gecertificeerd bedrijf welke voor ons de recycling verzorgd. Alle hardware dat te oud of defect is wordt zorgvuldig gedemonteerd en in onderdelen afgevoerd voor recycling. Hiermee dragen wij een steentje bij aan de ontlasting van milieuvervuiling en zijn we zeker dat de hardware veilig wordt gerecycled.